Saturday, 17 December 2016

Tutorial Awesome Cursor


Hello guys! So today saya nak ajar untuk buat cursor/arrow yg menarik!
Yg x tahu ape tu cursor bwh ni ade contoh gmbr cute cursor


yg kat atas tu yg normal. Baca smpai habis kalau nk tau kat mana nk dptkan cursor yg cute cute

1. Copy code di bawah ni

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
Yg warna perpel tu url cursor korang. Kalau x tau mane nk dptkan cursor yg cute dan awesome, boleh dptkan di sini Cursors4U 

Yg warna turqoise tu link blog korung. Example : damianasreen333.blospot.my

2. Lepastu Dashboard > Layout > Add Gadget > Html/Javascript

3. Paste code tersebut 

4. Save and Wallaa! Jadi tak?

Comment for any problems 

More tutorials at TUTORIAL


No comments:

Post a Comment